Art.Nr.:

Skystream 3.7 windgenerator

Skystream 3.7 windgenerator

Product uit assortiment

De Skystream 3.7 is de eerste kleinschalige windturbine met de besturing en de omvormer reeds standaard ingebouwd in de behuizing.  Hierdoor biedt deze molen een eenvoudige all-in-één oplossing om zelf windenergie te produceren. Deze kleine windmolen (nominaal vermogen 1.8 kW) produceert reeds bruikbare energie bij lage windsnelheden. Op deze manier kunnen gezinnen en kleine bedrijven (een groot deel van hun) eigen energie opwekken en hun elektriciteitsfactuur grondig reduceren. Met zijn gewicht van slechts 77 kg en vrijstaande mast van 10 tot 14 m, is de Skystream 3.7 op vele terreinen inzetbaar.

 

Aansluiting
De Skystream 3.7 wordt op een gecertificeerde manier gekoppeld aan het interne elektriciteitsnet. Hiervoor wordt een automatische zekering en groenestroommeter bijgeplaatst in de verdeelkast (zonodig wordt een extra elektrisch kastje voorzien).  De groenestroommeter is een kleine kWh-teller die de totale opbrengst van uw windmolen zal registreren (onafhankelijk van het verbruik van de opgewekte energie). Alle energie die niet zelf wordt verbruikt, wordt naar het elektriciteitsnet gestuurd met als resultaat een terugdraaiende elektriciteitsmeter.

 

Opbrengst
De turbine heeft een windsnelheid van 3.5 m/s nodig om op te starten en bereikt haar volle vermogen bij snelheden van 9 m/s. Bij een gemiddelde snelheid van 4.5 m/s zoals op de meeste plaatsen in West-Vlaanderen, haalt deze kleine reus zelfs een opbrengst van ongeveer 2400 kWh per jaar. Dit is meer dan de helft van de totale energiebehoefte van een gemiddeld gezin.  

 

Datalogging
Bij de Skystream 3.7 hoort een draadloze controller (optie) die u in staat stelt om alle data over geleverde vermogens op te vragen. Dit systeem is voorzien van een USB aansluiting zodat u dit makkelijk kan aansluiten op uw computer.

 

Technische specificaties

 

 

Gewicht

77 kg

Rotor diameter

3.72 m

Omtrekoppervlak

10.87 m²

Type

Windafwaartse rotor met stall regeling

Rotatiezin

Wijzerszin (windopwaarts gekeken)

Wiekmateriaal

Glasvezel versterkte samenstelling

Aantal wieken

3

Tipsnelheid

60 tot 325 tpm

Geschatte snelheid

9.7-63 m/s

Alternator

Borstelloze permanente magneet

Yaw besturing

Passief

Remsysteem

Elektronische stallregeling

Startwindsnelheid

3.5 m/s

Bediening

Draadloos 2-weg-interface systeem         

Maximale windsnelheid                       

63 m/s

Garantie

5 jaar