Art.Nr.:

Honda EU 26i generator ingekapseld

Honda EU 26i generator ingekapseld

BTW (21%)

De geluidgedempte generatoren van Honda zijn ideaal bij bouwwerkzaamheden waar het werk stil moet gebeuren dus ’s nachts, in het weekend of in woongebieden.

Met deze geluidgedempte generatoren van Honda kunt u ook grotere elektrische apparaten van stroom voorzien met een uitzonderlijk geringe geluidsproductie.

 

Uitermate stil

 

De volledige inkapseling zorgt voor een lage geluidsproductie. Daarmee voldoen de generatoren aan de strengste richtlijnen voor geluidsarme apparaten.

 

Bijzonder lange bedrijfstijden

 

Het intelligente, lastafhankelijke motormanagementsysteem bespaart benzine en maakt lange bedrijfstijden mogelijk van maximaal 25 uur met één tankvulling van 13 liter benzine.

 

Perfecte frequentie- en spanningsstabiliteit door invertertechnologie

 

Door de inverterregeling is deze generator de ideale stroombron, zelfs voor frequentiegevoelige apparaten zoals bijvoorbeeld computers en televisies.

 

Dubbel vermogen bij parallelbedrijf

 

Via een verbindingskabel, die als accessoire verkrijgbaar is, kunnen twee generatoren parallel geschakeld worden. Het vermogen wordt hiermee praktisch verdubbeld.

 

 

 

 

Gewicht ± 56 kg

 

Type EU 26i

Vermogen Maximaal vermogen of continu vermogen: wat is voor u het belangrijkst?

 

In de meeste gevallen wordt niet continu het maximale vermogen van de generator gevraagd (bijvoorbeeld bij een boorhamer of cirkelzaag).

Hiervoor kan het maximale vermogen van de generator als grondslag gebruikt worden.

Alleen bij toepassingen waarbij continu vermogen gevraagd wordt (langer dan 30 minuten, bijvoorbeeld waterpompen), is het continu vermogen van de generator de belangrijkste factor. 

Garantie De standaardgarantie voor de generatoren van Honda bedraagt 2 jaar.

Brandstof Benzine

 

Beveiligingen Honda generatoren zijn voorzien van beveiliging tegen kortsluiting en overbelasting.

Deze schakelt in voorkomende gevallen de spanning af. Als er sluiting met massa (aarde) ontstaat heeft dit normaal gesproken geen invloed op de generator, omdat het IU stelsel het ontstaan van een stroomkring voorkomt.

Een aparte aarding is daarom niet nodig.

Synchroon generator Ja

Ohmse verbr, Ohmse verbruikers zijn 'werkelijk vermogen verbruikers', bijvoorbeeld gloeilampen, verwarmingsapparaten en kooktoestellen.

Dit zijn apparaten die voor geen enkele generator problemen opleveren, omdat ze het opgenomen vermogen volledig omzetten in warmte of licht.

Het aangegeven vermogen van deze apparaten (Watt) is altijd gelijk aan het afgenomen vermogen dat door de generator geleverd moet worden. 

Inductieve verbr, Inductieve verbruikers zijn apparaten die door een elektromotor worden aangedreven, bijvoorbeeld boorhamers, cirkelzagen, compressoren, waterpompen en apparaten met spoelen, bijvoorbeeld TL-verlichting en transformatoren.

Bij inductieve verbruikers leiden wikkelings- en wrijvingsverliezen ertoe dat slechts ongeveer 70% van het opgenomen vermogen als effectief vermogen beschikbaar is. Tevens is voor het op gang komen van de motor een vermogen nodig dat het drie- tot zesvoudige van het nominale vermogen bedraagt.

Kies bij twijfel voor een iets grotere generator, met name als het aan te sluiten apparaat vrij oud is of als de motor een laag rendement heeft, waarvoor een extra hoge aanloopstroom nodig is.

Capacitieve verbr, Capacitieve verbruikers zijn bijvoorbeeld professionele flitsapparatuur en ontladingslampen ( bij TL buizen ).

Dit zijn door hun laadfunctie de meest kritische verbruikers. Alleen synchroongeneratoren zijn in staat om deze verbruikers van stroom te voorzien.

Prestaties generator Wat presteert de generator echt?

Het vermogen dat de generator levert, is afhankelijk van het rendement van de motor (max. 75-80%) en van het generatordeel. Uit de typeaanduiding is niet automatisch het vermogen af te leiden.

Voor de zekerheid kunt u het aangegeven vermogen met de onderstaande vuistregel zelf controleren:

 

Aantal pk's motorvermogen x 50% = maximaal generatorvermogen

(voorbeeld: 4 pk motor x 50% = 2kW)

 

of

 

aantak kW's motorvermogen x 65% = maximaal generatorvermogen

(voorbeeld: 3kW motor x 65% = 2kW)

 

(1kW=1000Watt)

Invertertechnologie Absoluut stabiele frequentie en spanning

De generatoren met invertertechnologie zijn een absolute innovatie: zonder beperkingen zijn ze voor werkelijk elk doel inzetbaar.

 

Compacte afmetingen en laag gewicht

In de modellen met invertertechnologie wordt gebruik gemaakt van een multipool generatormet buitenrotor, die het motorvliegwiel overbodig maakt.

Daarmee is een uiterst compacte constructie gerealiseerd en zijn volume en gewicht tot de helft teruggebracht.

Door de rotor wordt een 3-fasen-wisselspanning opgewekt, die afhankelijk van het toerental kan oplopen tot 500 Hertz. In de inverter wordt de wisselspanning gelijkgericht en omgevormd tot een 50 Hertz wisselspanning.

 

Ideale spanningskwaliteit

Het revolutionaire invertersysteem zorgt voor een mooie, zuivere sinus en voor een optimale spanningsstabiliteit.

De frequentie wordt elektronisch, onafhankelijk van het motortoerental, op exact 50 Hertz gehandhaafd.

 

Zuinigheid

Een wezenlijk kenmerk van de invertertechnologie is de lastafhankelijke sturing van het motortoerental. Het motorregelsysteem past het toerental automatisch aan het opgenomen vermogen aan; de spanning en de frequentie blijven daarbij constant.

De Economy schakelaar zorgt voor een besparing van benzine en een aanzienlijke verlenging van de bedrijfsduur op een tankvulling in het deellastgebied.

 

De Honda inverter is anders dan de meestal gebruikte inverters

In tegenstelling tot de vaak toegepaste inverters levert de Honda inverter wisselspanning met een absoluut zuivere sinuscurve. Daardoor is de opgewekte spanning zonder enige beperking voor elk doel geschikt.

Maximaal vermogen 2600 Watt maximaal vermogen (230V) 

Continu vermogen 2400 Watt continu vermogen (230V) 

Spanningsregeling Inverter

Stroomsterkte 10,4 ampère continu

Bescherming IP 23

 

Dit houdt in dat de generator is beschermd tegen het binnendringen van deeltjes, kleiner dan 12,5 mm en tegen spatwater dat onder een maximale hoek van 60 graden invalt.

Thermische zekering Inclusief thermische zekering

Gelijkstroomuitgang 12 volt, 10 ampère laadstroom

Contactdoos 230 V 2x veiligheidscontactdoos

Contactdoos 3-fase -

Bijzonderheden - Inclusief Economy schakelaar

- Parallelbedrijf is mogelijk

Type motor 4-takt OHV motor GX 160

Max, motorvermogen 4,0 kW / 5,5 pk

Tankinhoud 13 liter

Inclusief brandstofmeter

Bedrijfsduur Bedrijfsduur per tankvulling:

8,3 uur (25 uur op Economy-stand)

Geluidsproductie Geluidsvermogens niveau LWA: 90 dB(A)

Geluidsvermogens niveau op 7 meter: 58 dB(A)

 

'LWA' betekent bij volle last.

Uitrusting Inclusief:

- Olieniveau beveiliging

- Vier wielen

Optionele acc, Optioneel verkrijgbaar zijn:

- Laadkabel

- Parallelkabel

Afmetingen Lengte: 655 mm

Breedte: 480 mm

Hoogte: 570 mm

  • Naam:
  •  
  • E-mail:
  •  
  •  
  • Art.Nr.:
  •  

  •