Art.Nr.:

Dometic TEC 29 inbouw generator

Dometic TEC 29 inbouw generator

Product uit assortiment

Als u nieuwe gebieden wilt verkennen, heeft u een krachtige uitrusting nodig waar u op kunt rekenen.
Dometic biedt met zijn generatoren een perfecte oplossing voor elke situatie. Met het doel uw uitrusting en leefomgeving te beschermen, heeft Dometic hun innovaties ontworpen voor betrouwbare werking, maximale prestaties en laag verbruik.
 
Generators - voor krachtige prestaties
Dometic generators leveren ruimschoots voldoende 230 volt stroom voor onderweg of op de camping.
Ideaal om uw airconditioner te laten lopen als er geen stroomaansluiting in de buurt is, maar ook voor uw magnetron, broodrooster, elektrisch gereedschap en bureau apparatuur.
 
Geniet van de vrijheid met uw eigen stroom
Als er geen stroomaansluiting in de buurt is, zijn Dometic generatoren ideaal om uw elektrische apparatuur, zoals airconditioners of elektrisch gereedschap en andere voertuigaccessoires, toch te kunnen gebruiken.
Dankzij de krachtige prestaties en het vakmanschap waarmee ze volgens de ISO 9001 standaard zijn gebouwd, kunt u ook verschillende apparaten tegelijk aansluiten.
Dometic generatoren kunnen onder de vloer of in een aparte opbergruimte worden ge´nstalleerd en met gemak worden bediend met behulp van het bedieningspanel in het voertuig.
 
Comfort door technologie
Voor uw veiligheid beschikken alle Dometic generatoren over een afstandsbedieningspaneel en een automatisch omschakelrelais. Ze zijn uitgerust met een elektronische ontsteking, elektrische startmotor, automatische afslag bij lage oliestand en 12 volt uitgang om de accu mee te laden, met elektronische regelaar.
Bij de standaard uitrusting hoort ook een verlengkabel en klemmen voor eenvoudige montage. Bovendien is er een compleet gamma aan benzinetanks, uitlaatpijpen en -dempers verkrijgbaar.
 

Meer vermogen, minder gewicht
Hij heeft maar weinig ruimte nodig, maar de Dometic TEC 29 benzine generator levert meer stroom dan haar conventionele voorgangers en het rendement per kilo is verbeterd met maar liefst 50%. Toch is hij lichter en heeft minder installatieruimte nodig - dankzij de compacte constructie!
Het geheim ligt hem in de bijzondere, variabele dynamo. Hij houdt de frequentie en de spanning altijd stabiel met een perfecte sinuslijn (slechts 1% vervorming) - hierdoor kunt u zelfs gevoelige elektronische apparatuur, zoals laptops, met een gerust hart aansluiten.
 
Innovatieve technologie
Het brandstofverbruik is laag want de TEC 29 past het vermogen aan de gevraagde last aan. Bovendien voorkomt de unieke elektronische regeling met microprocessor kortsluitingen en overbelasting en maakt ook dubbel vermogen mogelijk: u kunt namelijk twee units met elkaar verbinden.
 
Eenvoudig te bedienen
De boordcomputer met verlicht display maakt de bediening eenvoudig. De alfanumerieke display toont alle belangrijke functies, zoals spanning, stroomsterkte, startstroom en urenmeter. Voor extra veiligheid zijn er diverse alarmen ge´ntegreerd. 
Gewicht ▒ 44 kg
 
Type TEC 29
Vermogen Maximaal vermogen of continu vermogen: wat is voor u het belangrijkst?
 
In de meeste gevallen wordt niet continu het maximale vermogen van de generator gevraagd (bijvoorbeeld bij een boorhamer of cirkelzaag).
Hiervoor kan het maximale vermogen van de generator als grondslag gebruikt worden.
Alleen bij toepassingen waarbij continu vermogen gevraagd wordt (langer dan 30 minuten, bijvoorbeeld waterpompen), is het continu vermogen van de generator de belangrijkste factor. 
Garantie De standaardgarantie voor de generatoren van Dometic bedraagt 2 jaar.
Verbruik Maximaal 1,2 liter per uur.
Brandstof Benzine
 
Ohmse verbr, Ohmse verbruikers zijn 'werkelijk vermogen verbruikers', bijvoorbeeld gloeilampen, verwarmingsapparaten en kooktoestellen.
Dit zijn apparaten die voor geen enkele generator problemen opleveren, omdat ze het opgenomen vermogen volledig omzetten in warmte of licht.
Het aangegeven vermogen van deze apparaten (Watt) is altijd gelijk aan het afgenomen vermogen dat door de generator geleverd moet worden. 
Inductieve verbr, Inductieve verbruikers zijn apparaten die door een elektromotor worden aangedreven, bijvoorbeeld boorhamers, cirkelzagen, compressoren, waterpompen en apparaten met spoelen, bijvoorbeeld TL-verlichting en transformatoren.
Bij inductieve verbruikers leiden wikkelings- en wrijvingsverliezen ertoe dat slechts ongeveer 70% van het opgenomen vermogen als effectief vermogen beschikbaar is. Tevens is voor het op gang komen van de motor een vermogen nodig dat het drie- tot zesvoudige van het nominale vermogen bedraagt.
Kies bij twijfel voor een iets grotere generator, met name als het aan te sluiten apparaat vrij oud is of als de motor een laag rendement heeft, waarvoor een extra hoge aanloopstroom nodig is.
Capacitieve verbr, Capacitieve verbruikers zijn bijvoorbeeld professionele flitsapparatuur en ontladingslampen ( bij TL buizen ).
Dit zijn door hun laadfunctie de meest kritische verbruikers. Alleen synchroongeneratoren zijn in staat om deze verbruikers van stroom te voorzien.
Prestaties generator Wat presteert de generator echt?
Het vermogen dat de generator levert, is afhankelijk van het rendement van de motor (max. 75-80%) en van het generatordeel. Uit de typeaanduiding is niet automatisch het vermogen af te leiden.
Voor de zekerheid kunt u het aangegeven vermogen met de onderstaande vuistregel zelf controleren:
 
Aantal pk's motorvermogen x 50% = maximaal generatorvermogen
(voorbeeld: 4 pk motor x 50% = 2kW)
 
of
 
aantak kW's motorvermogen x 65% = maximaal generatorvermogen
(voorbeeld: 3kW motor x 65% = 2kW)
 
(1kW=1000Watt)
Maximaal vermogen 2900 Watt maximaal vermogen (230V) 
Continu vermogen 2600 Watt continu vermogen (230V) 
Gelijkstroomuitgang Inclusief 12 volt uitgang voor acculaden
Contactdoos 230 V -
Contactdoos 3-fase -
Type motor Honda GX 160 motor
Max, motorvermogen 5,5 pk
Startmotor Inclusief elektrische startmotor
Ontsteking Inclusief elektronische ontsteking
Cilinderinhoud 163,4 cm│
Tankinhoud Een brandstoftank behoort niet tot de leveringsomvang, maar kan wel optioneel geleverd worden.
Geluidsproductie Geluidsvermogens niveau LWA: 86 dB(A)
Geluidsvermogens niveau op 7 meter: 54-59 dB(A)
 
'LWA' betekent bij volle last.
Uitrusting Inclusief:
- Olieniveau beveiliging
- Elektrische startmotor
- Elektronische ontsteking
- Afstandsbediening
- Wisselstroom dynamo
- Membraanbrandstofpomp
- Roestvrijstalen kast
Afstandsbediening Inclusief afstandsbediening
Optionele acc, Er is een compleet gamma aan benzinetanks, uitlaatpijpen en -dempers optioneel verkrijgbaar.
Afmetingen Hoogte: 290 mm
Breedte: 480 mm
Breedte (inclusief ophanging): 580 mm
Diepte: 385 mm