Art.Nr.:

OPTIMA C4 blue top BT DC 4.2 accu

OPTIMA C4 blue top BT DC 4.2 accu. Adviesprijs €329

Inclusief B.T.W. (21%) Verzendkosten
Verzenden Optima:
Product uit assortiment

Optima Blue Top BT DC 4.2
De Optima Blue Top BT DC 4.2 heeft een inhoud van 4.2 liter. De capaciteit is 55 Ah, dit is vergelijkbaar met een traditionele accu van 120 Ah. De optima BlueTop's hebben een extra aansluiting voor kleine verbruikers aan de bovenkant.

Lengte:

245 mm

Totale lengte:

254 mm

Hoogte zonder polen:

173 mm

Hoogte incl. polen:

200 mm

Breedte:

172 mm

Totale breedte:

175 mm

Nominale spanning:

12 volt

Koudstartstroom:

765 EN

Capaciteit:

55 Ah vergelijkbaar met 90 Ah traditionele accu

Reserve capaciteit (BCI):

120 min

Gewicht:

19,7 kg

 

De Optima accu’s behoren tot de betrouwbaarste en duurzaamste accu’s die verkrijgbaar zijn. Het elektrolyt is geabsorbeerd in een glasvezelisolator, wat resulteert in een lage inwendige weerstand en een zeer hoge capaciteit.

 

Optima accu’s zijn absoluut lekvrij, zelfs bij beschadiging. Verder hebben ze een twee à drie keer langere levensduur

dan conventionele accu’s en zijn ze onderhoudsvrij; water bijvullen en corrosie verwijderen van de accupolen is niet

meer nodig. Door hun zeer geringe zelfontlading zijn ze ook na een langere periode van stilstand direct bruikbaar.

 

Deze accu's zijn ontwikkeld volgens het zogenaamde Spiralcell-concept en geheel onderhoudsloos.

 

Spiralcell Technology

De Spiralcell Technology van Optima Batteries vertegenwoordigt een revolutionaire ontwikkeling in het ontwerp van accu's. De 100% zuivere loodplaten worden in een spiraal gewikkeld, waardoor zeer compacte cellen ontstaan. Het accuzuur wordt geabsorbeerd door glasvezelvlies dat als isolator wordt meegewikkeld tussen de platen. Door deze constructie ontstaat een extreem lage inwendige weerstand. Hierdoor kan de Optima accu veel grotere conventionele accu's vervangen

 

Volkomen gesloten

De accu kan absoluut niet lekken, zelfs niet als de accu beschadigd wordt. Dit betekent dat de Optima accu's veiliger zijn voor mens, machine en milieu. De accu veroorzaakt geen corrosie op polen, kabels en motoronderdelen.

 

Absoluut onderhoudsvrij

Dankzij het gesloten systeem is de accu absoluut onderhoudsvrij. U hoeft nooit meer water bij te vullen of corrosie van de accupolen te verwijderen.

 

Zelfontlading

De zelfontlading van de accu is bijzonder gering. Zelfs indien de accu een jaar niet gebruikt wordt, presteert hij optimaal en levert in de meeste gevallen nog voldoende startstroom.

 

Levensduur

Dankzij de SpiralCell Technology kan een met een Optima accu zo'n 12,000 keer achtereen gestart worden. Optima accu's gaan twee tot drie keer langer mee dan conventionele accu's.

 

Let op!

De Red Top is ontworpen als professionele startaccu. Voor semi-tractie en deep-cycle (diepe ontlading) toepassingen is alleen de Yellow Top accu geschikt. De Yellow Top kan ook als startaccu gebruikt worden.

 

V-Tech™

Trilling is funest voor conventionele accu's. De superieure trillingsbestendigheid van de Optima accu's is verder verbeterd door de zogenaamde V-Tech-schijf. Uit testen is gebleken dat de trillingsbestendigheid ongeveer 70% beter is in vergelijking met conventionele accu's.